Feyenoord dankt legioen en baalt van organisatie in Marseille
Datum: 06-05-2022  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord spreekt haar grote dank uit aan alle meegereisde supporters die het team donderdagavond hebben gesteund bij het behalen van de UEFA Conference League-finale. Daarnaast is de club uitermate teleurgesteld over de gang van zaken als het gaat om de organisatie rondom de fanzone en het bezoeken van de wedstrijd in Marseille.

Allereerst hoopt Feyenoord dat alle meegereisde supporters na de wedstrijd veilig hun bestemming hebben bereikt en daar gezamenlijk nog hebben kunnen nagenieten van de historische prestatie in Marseille. Het team van Arne Slot sleepte in Stade Vélodrome een gelijkspel uit het vuur en plaatste zich daardoor voor het eerst in twintig jaar voor een Europese finale.

Helaas heeft een deel van de supporters lang niet alles van de wedstrijd in het stadion kunnen zien, vanwege het ronduit slechte verloop van de instroom vooraf in het uitvak. Lang niet iedereen was daardoor op tijd binnen. En dat terwijl het voor die tijd ook al mis was gegaan bij de fanzone op Prado Beach, waar supporters toen het noodweer uitbrak de dupe werden van de agressieve houding van de autoriteiten. Tot overmaat van ramp verliep ook de uitstroom van supporters bij het uitvak verre van vlekkeloos, waardoor velen tot diep in de nacht vast hebben gezeten in het stadion.

Feyenoord is zeer ontstemd en teleurgesteld over deze gang van zaken, zeker ook omdat de club vooraf bij de organisatie meermaals haar twijfels heeft geuit over het plan van aanpak rondom de fanzone, het vervoer naar en de procedure in en rondom het stadion. De club wijst erop dat supporters hierdoor gevaar hebben gelopen en de wedstrijd(dag) niet hebben kunnen beleven zoals het hoort. De club zal haar ongenoegen nogmaals kenbaar maken aan de UEFA.

‘Alles bij elkaar heeft bij jullie begrijpelijk voor veel stress en frustratie gezorgd. We zullen de ondermaatse aanpak zeker nog onder de aandacht brengen van de UEFA. Voor nu wensen we iedereen een goede en veilige reis naar huis en zeg ik nogmaals: dank voor jullie steun!’, zo schrijft algemeen directeur Dennis te Kloese in een persoonlijke mail naar supporters die aanwezig waren in Marseille.

Los van al deze gebeurtenissen is Feyenoord uiteraard zeer blij met het bereiken van de finale. De club hoopt op woensdag 25 mei in Tirana uiteraard weer op de steun van haar trouwe legioen. Informatie over de kaartverkoop voor de finale tegen AS Roma volgt zo snel mogelijk via de officiële clubkanalen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Road to Tirana: Slot met 26 spelers naar Lagos
Khalid Benlahsen langer bij Feyenoord
Feyenoord legt Shaqueel van Persie tot 2025 vast
Slot: Op waardige wijze afsluiten in volle Kuip
Slot: Niet onze beste wedstrijd van het seizoen

Volgende wedstrijd

AS Roma  VS  Feyenoord

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20