Arne Slot tevreden over veerkracht na rust
Datum: 09-05-2022  Bron: feyenoord.nl
Arne Slot had zondagavond na afloop van de topper tegen PSV in De Kuip lovende woorden over de veerkracht van zijn ploeg. Cyriel Dessers werd uiteindelijk de redder in nood na een benutte strafschop, waar na het laatste fluitsignaal nog lang over werd nagepraat tijdens de persconferentie.

‘Ik kan me de frustratie van de tegenstander goed voorstellen,’ aldus Slot direct bij de opening van de nabeschouwing. In het PSV-kamp werd verontwaardigd gereageerd op de beslissing arbiter Serdar Gözübüyük. ‘Onze tweede helft wordt tekort gedaan als het alleen over de penalty gaat. Desondanks vind ik dat we met 2-2 goed wegkomen als je naar het wedstrijdverloop en cruciale strafschopmoment kijkt.’

Nieuwe energie
Arne Slot beaamde dat Feyenoord de eerste helft niet zichzelf was. ‘We waren volledig de onderliggende partij en PSV was mild dat ze maar twee doelpunten voor rust maakten,’ gaf de hoofdtrainer toe die onder de indruk was van het spel van de Eindhovenaren. ‘We liepen veel achter de bal aan door onder andere onze eigen slordigheid en kwamen door een goed PSV niet aan ons eigen spel toe.'

De oefenmeester besloot in de rust in te grijpen door drie verse krachten in te brengen. ‘De invallers brachten nieuwe energie in het team en speelden een uitstekende tweede helft. Daarnaast zorgden we met het wisselen van Senesi en Trauner voor meer aanvallende impulsen en kregen we het gevoel dat alles nog mogelijk was in de slotfase.’

Resterende duels
Feyenoord heeft dankzij het punt de derde plaats op de Eredivisie-ranglijst zo goed als zeker veiliggesteld, maar er volgen nog twee duels in een week tijd. ‘We moeten eerst kijken hoe we uit deze wedstrijd zijn gekomen om te zien wat woensdag het plan is. Ik verwacht dat we zondag met nagenoeg het sterkste elftal tegen FC Twente zullen starten.’