Slot tekent tot 2025 bij in De Kuip
Datum: 24-07-2022  Bron: feyenoord.nl
Feyenoord heeft middels een nieuw contract de verbintenis met Arne Slot met één jaar verlengd. De 43-jarige hoofdtrainer heeft daardoor tot medio 2025 een verbintenis in De Kuip.

In februari van dit kalenderjaar werd het contract van Arne Slot al met een jaar verlengd tot 2024, doordat de club de optie in zijn contract lichtte. Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft aan dat het lichten van die optie voor beide partijen vooral een opmaat vormde voor verdere gesprekken over een gezamenlijke toekomst. ‘In Arne zien we de juiste man om het eerste elftal de komende jaren te blijven leiden. Hij heeft op meerdere vlakken aangetoond een vakman te zijn en zowel op de korte als lange termijn grote ambities te koesteren met een werkwijze waarmee hij het maximale uit zijn elftal weet te halen. Daarvan hebben we het afgelopen seizoen al het nodige resultaat gezien. Nu is het zaak om de volgende stappen te zetten op de al ingeslagen weg. Een weg die we met veel vertrouwen samen met deze trainer bewandelen.’

Arne Slot licht op zijn beurt toe waarom hij zich voor langere termijn aan de club verbindt: ‘Het onverwacht snelle succes van afgelopen seizoen sterkt me in de gedachte dat onze aanpak in Rotterdam goed kan werken. Dat ik dat hier kan doen met een kwalitatief sterke staf en uitstekende faciliteiten, ervaar ik als een voorrecht. Bovendien voel ik dat zowel binnen de club als bij de aanhang veel waardering is voor ons werk, niet alleen vanwege de resultaten maar vooral ook wat betreft de ontwikkeling van spelers en de aantrekkelijke, aanstekelijke manier van spelen waar de supporters zichtbaar van genieten. We hebben vorig jaar mooie stappen gezet op de nieuwe weg die Feyenoord is ingeslagen,’ vervolgt Slot.

‘Na het vertrek van meerdere spelers ligt er nu de grote uitdaging ook voor komend seizoen weer te komen tot en bouwen aan een sterk en talentvol team, dat het publiek vervolgens vermaakt met aantrekkelijk voetbal. Waarde creëren blijft het doel, waarbij we dit uiteraard willen koppelen aan resultaat, want uiteindelijk wil je in de topsport ook prijzen pakken. Iedereen binnen de club, van de clubleiding tot de mensen die dagelijks op en rond het veld staan, werkt daar hard aan. Juist daarom heb ik me nu voor de lange termijn aan deze club verbonden.’

Slot is momenteel in voorbereiding op zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. In zijn debuutjaar leidde hij de ploeg via de tweede voorronde van de Europa Conference League naar de finale van dit nieuwe Europese toernooi. In de Eredivisie eindigde Feyenoord als derde, waardoor een plek in de groepsfase van de Europa League voor komend seizoen werd veiliggesteld.

Los van de goede resultaten oogstte Feyenoord onder leiding van Slot veel lof door de manier van spelen. Ook maakten diverse selectiespelers afgelopen seizoen een indrukwekkende ontwikkeling door, wat leidde tot een aanzienlijke toename van het aantal internationals in de selectie en brede interesse van buitenlandse clubs uit vooraanstaande Europese topcompetities in de spelers van Feyenoord. Mede als gevolg hiervan maakten Tyrell Malacia en Luis Sinisterra onlangs een transfer naar respectievelijk Manchester United en Leeds United.

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Feyenoord neemt linksback Marcos Lopez over van San Jose Earthquakes
Marcos Senesi vervolgt carrière in Premier League
Feyenoord start seizoen met spectaculaire zege
Slot zeer tevreden na competitiestart
Slot: Heel veel zin in het nieuwe seizoen

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20