Slot: Pijnlijk en onnodig
Datum: 28-10-2022  Bron: feyenoord.nl
Hoewel een 0-0 gelijkspel zeker niet het vooraf gewenste resultaat was, had dat er wel voor gezorgd dat Feyenoord overwintering in eigen hand had gehouden. De late en fatale tegengoal in blessuretijd zette de situatie in groep F van de Europa League echter flink op zijn kop, zo realiseerde ook Arne Slot zich donderdagavond na afloop in Graz. ‘Dit was het slechtst denkbare resultaat voor ons en dat was onnodig.’

Onnodig vond de coach het vooral op basis van de eerste helft, toen zijn ploeg een overwicht had en het wachten leek op een Rotterdamse voorsprong. Toch plaatste Slot daar wel een kanttekening bij. ‘We zijn een paar keer in scoringspositie geweest, zoals bijvoorbeeld met Danilo, maar in mijn ogen niet voldoende. Een van onze euvels dit seizoen is dat we het vele balbezit niet kunnen omzetten in grote kansen of doelpunten.’

Tot teleurstelling van Slot stak ook een ander terugkerend probleem in Oostenrijk weer de kop op. Niet voor het eerst dit seizoen liet Feyenoord zich verrassen uit een standaardsituatie. ‘Pijnlijk’, oordeelde de coach. ‘Dan kan een bal verkeerd vallen en dat was vandaag weer zo. Al glipte de controle over de wedstrijd ons al eerder in de tweede helft door de vingers.’

Ondanks de dreun in blessuretijd bleef Slot strijdbaar als het gaat om Europese overwintering. De situatie in groep F is zo complex dat er in de laatste speelronde nog van alles mogelijk is. Voor Feyenoord is de opdracht helder, zo beseft ook de coach. ‘Wij moeten winnen van Lazio en daar gaan we vol voor. We hebben zeker nog kans, al hadden we het onszelf veel makkelijker kunnen maken.’