Slot: ‘Rendement had hoger gemoeten’
Datum: 05-11-2023  Bron: feyenoord.nl
Op basis van het resultaat (1-2) had Arne Slot zaterdag in Waalwijk de juiste reactie gezien van zijn ploeg na de nederlaag tegen FC Twente van vorige week. Over de uitvoering was de coach echter maar gedeeltelijk tevreden.

Tevreden was hij in elk geval niet over de eerste helft, waarin Feyenoord evenals vorige week op achterstand kwam. ‘Dat is tot nu toe niet het verhaal van dit seizoen. Gelukkig zijn we er vandaag in geslaagd de wedstrijd om te buigen, al is dat niet helemaal los te zien van de rode kaart. Tot die tijd vond ik ons in balbezit niet goed en benutten we ook de zijkanten niet goed, daardoor werd het heel lastig tegen een tegenstander die zich zo ingraaft.’

Santiago Gimenez had het zijn ploeg een stuk eenvoudiger kunnen maken, als hij op slag van rust bij een stand van 1-1 een strafschop had benut. De spits koos voor een Panenka, maar zag zijn poging over gaan. Slot: ‘Dat hij het op die manier probeerde, zegt veel over zijn vertrouwen. Maar als je ‘m vervolgens mist, is dat waardeloos. Daarnaast was dit evenals vorige week een ongelukkige wedstrijd van hem, hopelijk draait hij dat snel weer om en gaat hij zijn kansen weer afmaken.’

Er waren meer Feyenoorders die het vizier niet op scherp hadden in Waalwijk, waardoor het duel in de tweede helft tegen tien man maar ternauwernood over de streep werd getrokken. ‘Ik vind dat we tegen tien man uitstekend hebben gespeeld en meer dan voldoende kansen hebben gecreëerd. Ons rendement had hoger gemoeten, maar we hebben gewonnen en gaan met een goed gevoel naar Lazio. Zonder arrogantie, want we weten hoe lastig uitwedstrijden zijn in Europa.’