Rentree Trauner in besloten oefenduel
Datum: 04-09-2024  Bron: feyenoord.nl
Gernot Trauner heeft woensdag zijn rentree gemaakt voor Feyenoord en daarmee zijn eerste wedstrijd gespeeld van het nieuwe seizoen. De aanvoerder deed dat in een besloten oefenduel tussen Feyenoord 1 en Feyenoord Onder 21. De hoofdmacht kwam op Varkenoord als winnaar uit de strijd: 6-1. Het oefenduel werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Jeffrey Oost, de trainer van Feyenoord Academy overleed afgelopen weekend op 68-jarige leeftijd.

Trauner herstelde de afgelopen periode van een blessure, die hij opliep tijdens het EK van deze zomer in Duitsland. De Oostenrijker speelde 45 minuten op zijn vertrouwde plek in het hart van de verdediging, in een elftal waarin de internationals uiteraard ontbraken vanwege de interlandperiode. Hij werd na rust afgelost door Facundo González, de Uruguyaan die vorige week op huurbasis overkwam van Juventus en op Varkenoord voor het eerst in actie kwam voor Feyenoord.

Feyenoord Onder 21 begon fel en scherp aan de wedstrijd en dat leidde tot een vroege treffer van Paolo Rudisill. Het was vervolgens aan Jan Plug te danken dat niet vrijwel direct erna de gelijkmaker op het bord stond; hij haalde op knappe wijze een vrijwel zekere treffer van Julián Carranza van de lijn.

De Argentijn was later in zijn eerste officieuze wedstrijd in de hoofdmacht wel trefzeker, tweemaal zelfs. De spits tekende voor de 3-1 (assist Chris-Kévin Nadje na een individuele actie) en 4-1 (assist Bart Nieuwkoop). Dat deed hij nadat Nieuwkoop gelijk had gemaakt uit een hoekschop van Igor Paixão en de Braziliaan zelf de hoofdmacht op voorsprong had gezet. Hij krulde een vrije trap van zo’n twintig meter fraai binnen.

Devin Haen, die tien minuten voor tijd werd ingebracht, gaf zijn officieuze Feyenoord-debuut glans door ook twee keer te scoren. De aan FC Dordrecht verhuurde spits werd op zijn wenken bediend door jeugdspelers Hakeem Agboluaje en Twan Schens, die eveneens als invaller in actie kwamen.

Van deze wedstrijd komt geen samenvatting online op de Feyenoord-kanalen. Hieronder vind je wel de karakteristieken.

Feyenoord– Feyenoord O21 6-1 (3-1)
Scoreverloop:
12' 0-1 Rudisill
19' 1-1 Nieuwkoop
23’ 2-1 Paixão
39’ 3-1 Carranza
66’ 4-1 Carranza
83’ 5-1 Haen
88’ 6-1 Haen

Opstelling Feyenoord: Bijlow (46’ Berger), Nieuwkoop, Beelen, Smal (79’ Schens), Paixao, Trauner (46’ González), Carranza (79’ Haen), Nadje (59’ Agboluaje), Slory (46’ Osundina), Giersthove (76’ Sneijer), Rust.

Opstelling Feyenoord O21: Geneugelijk, Arnaud, Candelaria (46’ De Blok), Plug, Breinburg (69’ Khan), Rais (76’ Etienne), Netten, Zaal (46’ Zebbar), De Bie (69’ Candelaria), Rudisill, Van den Elshout (69’ Onunta).